juni 13, 2012

muffin

Du skal bruge 310 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1 spsk cacao
200 g mørk chokolade hakket
150 smør i tern Glasur:
140 g farin 125 g flormelis
1 ¼ dl mælk 30 g cacao
3 sammenpiskede æg 50 g blødt smør
chokoladestrimler 2 spsk mælk

Sådan gør du

Ovnen forvarmes til 200°. Smør en muffinform med 12 huller. Sig mel, cacao og bagepulver i en stor skål. Under konstant omrøring og for svag varme chokolade og smør sammen i en gryde til det er smeltet. Tilsæt farin og rør det sammen.
Hæld chokoladeblandingen i de tørre ingredienser sammen med æg og mælk. Rør det sammen med en stor metalske. Rør ikke for meget - dejen skal være en smule klumpet. Fordel dejen i muffinformen, således at hvert hul fyldes ¾. Bages i 12-15 min. eller til de er netop gennembagte. Står i formen 5 min. inden de vendes ud på en rist.

Glasur: Sigt flormelis og kakao i en skål. Tilsæt det blødgjorte smør og så meget mælk at det kan røres sammen til en tyk pasta. Den røres glat og fordeles over kagerne. Pynt med chokoladeruller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar