juli 11, 2012

Vaske nødder

Vaskenødder - 1 kg.Vaskenødder er en naturlig del af vaskekulturen på det indiske subkontinent, hvor de rengør både tekstiler, smykker, genstande fra templerne og ædelmetaller. Vaskenødder indeholder saponin, et stof med særlige vaskeegenskaber, velegnet til tøjvask og personlig hygiejne. Vaskenødder gør vasken dejlig blød og er drøje i brug. De er særligt skånsomme mod huden og derfor velegnede til småbørn og hudallergikere.

Brug af Biosa Vaskenødder:
- Tøjvask – i stedet for det almindelige vaskemiddel lægges 3-5 nøddeskaller i bomuldsposen. Nødderne knuses i posen og posen kommes i vasketromlen sammen med tøjet. Derefter startes vaskemaskinen på almindelig vis. Vaskenødderne vasker kulørt og kogevask fra 30 til 95 grader og også kashmir, uld og silke. Ved vask op til 40 grader kan vaskenødderne genanvendes. Ved hvidvask kan en teske blegemiddel tilføres efter ønske. Duften er neutral. Hvis parfumering ønskes, kan der dryppes nogle dråber æterisk olie på bomuldssækken med vaskenødderne.
- Vaskenøddeafkog – kog ca. 5 vaskenødder i en liter vand og lad det trække i 5 minutter. Kom afkoget i en flaske. Med dette afkog kan man bade, vaske hår, vaske op, vaske gulv, rengøre møbler, vaske bil. Ligeledes kan afkoget sprøjtes på planter for at bekæmpe skadedyr (f. eks. bladlus) uden at planten eller miljøet belastes.

Der er mange gode grunde til at vaske med Biosa vaskenødder:
- de er miljøvenlige
- de er hudvenlige
- de gør vasken dejlig blød
- de er drøje i brug
Biosa Vaskenødder kan genanvendes op til 3 gange og til sidst komposteres. Forhandles i 1 kg stofposer.

Rent tøj i en nøddeskal!

no previewno preview

Ingen kommentarer:

Send en kommentar